Open avond

 

Onlangs opende loge La Concorde de poort voor belangstellenden in de vrijmetselarij. De aankondiging voor een open avond voor belangstellenden op deze website was voldoende om veel geïnteresseerde te bereiken. Verder werd ruchtbaarheid gegeven aan deze avond door middel van een Facebook campagne in Midden-Nederland. Waarop een aantal mensen hebben gereageerd.
Natuurlijk waren er verhinderingen door ziekte e.d. maar al met al mochten wij op de avond een aantal geïnteresseerden ontvangen.

Om 20:00 uur werd de avond gestart met een welkomstwoord en informatieve voordracht over het wezen en de werkwijze van de vrijmetselarij door de Voorzittend Meester van Loge La Concorde.

Na een korte pauze werden de bezoekers naar de werkplaats (ook wel tempel genoemd) uitgenodigd. Alwaar d.m.v. een demonstratie van een ritueel onze gasten verder werden geïnformeerd over de werkwijze van de vrijmetselarij. Tevens was dat een unieke gelegenheid om de inrichting en sfeer van een echte vrijmetselaars werkplaats te ervaren.
Samen met de ook aanwezige broeders van ‘La Concorde’ was de werkplaats goed gevuld met positieve energie.

 

Waarom bij de vrijmetselarij?

 

De Gedeputeerd Meester van de loge omvatte de ‘gebroken kolom’ (katheder) om een uiteenzetting over de vrijmetselarij te geven. Daarna volgde een persoonlijke getuigenis van een broeder waarin hij vertelde over zijn beweegredenen om vrijmetselaar te worden én over zijn ervaringen tijdens zijn vrijmetselaars bestaan. Hierna was er gelegenheid om vragen te stellen waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt.

Na de sessie in de werkplaats begaf het gezelschap zich weer naar de Voorhof waar met een drankje en een hapje nog geruime tijd werd gesproken over hetgeen gepresenteerd was en vanzelfsprekend ook de interesse in en de mogelijkheid om lid te worden van de vrijmetselarij aan bod kwam. Het was merkbaar dat vrijwel allen onder de indruk waren van de werkwijze van vrijmetselaren.

Na een geslaagde avond vertrokken om ca. 22:30 uur de laatste gasten. Vijf bezoekers hebben zich inmiddels aangemeld voor verdere gesprekken over een lidmaatschap.

 

Ga naar de inhoud